Smartphone

Linia Nexus a debutat în 2010 prin parteneriatul dintre Google și HTC evidențiat de lansarea lui Google Nexus One. A fost un proiect de la care Google se aștepta la mai mult, dar nu a renunțat la idee și au urmat Samsung Nexus S tot în 2010 din a 2-a parte a anului, Samsung GALAXY Nexus în 2011, din 2012 a început colaborarea cu LG materializată în LG Nexus 4 și LG Nexus 5 prezentat în 2013.

htc-nexus-one

Google Nexus One a debutat cu Android 2.1 Eclair;

Motorola a intrat la un moment dat sub umbrela Google, iar din 2014 a trecut în ograda Lenovo. Motorola Nexus 6 sau Google Nexus 6 este un proiect ce cu siguranță a început a fi dezvoltat de către compania americană când nu intrase în portofoliul chinezilor.

Samsung-Nexus-S

Samsung Nexus S – lansat în 2010 ca să șteargă insuccesul lui Nexus One;

Gama Nexus se evidențiază prin telefoane cu Android în stadiu nativ, fără modificări la nivel de interfață grafică. Pe aceeași linie au fost prezentate și câteva device-uri în ediție Google Play. Pe de altă parte, Nexus-urile primesc update-urile de software într-un ritm rapid și pe o durată de timp mai mare față de alte telefoane Android. Permit și instalarea de custom ROM-uri într-un mod mai facil și fără a pierde garanția.

Samsung-Galaxy-Nexus-gadget-reducere

Samsung GALAXY Nexus – a fost listat și în oferta Vodafone România;

De aceea au ajuns a fi telefoane dorite de entuziaști și dezvoltatori de aplicații Android. Samsung GALAXY Nexus, LG Nexus 4 și LG Nexus 5 au fost apreciate și pentru raportul preț / specificații. Google Nexus 6 se așează din acest punct de vedere altături de alte telefoane de top cu Android și nu mai îl consider un best buy precum generațiile anterioare.

I. HTC Nexus One vs Samsung Nexus S vs Samsung GALAXY Nexus

Nexus-One-Nexus-S-GALAXY-Nexus

Ca o notă personală aș spune că am folosit GALAXY Nexus, LG Nexus 4 și de câteva luni am trecut pe LG Nexus 5. Sunt telefoane care oferă o experiență de utilizare fără întârzieri în meniu, compatibilitate crescută cu majoritatea aplicațiile și jocurilor din Google Play și timp de aproape 2 ani de zile de la lansarea lor comercială au primit cele mai noi versiuni Android, cu mici excepții.

LG-Nexus-4 (21)

LG Nexus 4 – telefonul ce a crescut credibilitatea LG în lumea Android, design fără cusur;

Observați că de la GALAXY Nexus s-a păstrat un tipar și dacă Nexus 7 va vedea lumina unei lansării oficiale, cel mai probabil se va întâmpla în octombrie 2015.

LG-Nexus-5-Gadget-141-630x420

LG Nexus 5 – telefon de tip best-buy de la bun început;

Cu ce se deosebește Motorola Nexus 6 de celelalte telefoane din gama Nexus?

1. Nexus-rile aveau un design original, nu le încadrai într-o gamă a partenerului ales. Nexus 6 pot spune că este un Moto X over-size cu Android nativ. Este clar că se încadrează în linia de telefoane Moto. Aș spune că mai degrabă era gândit ca un phablet Motorola și pe ultima sută de metri observând pregătirile Apple pentru iPhone 6 Plus s-au gândit să transforme, cu ghilimelele de rigoare, Moto XL în Nexus 6. O ipoteză nefundamentată.

2. Prețul lui Nexus 6 este similar cu cel al altor telefoane Android de top. Spre exemplu, Nexus 6 va concura direct cu GALAXY Note 4. Să vedem câte de repede vor actualiza și prețul. Note 4 va scădea rapid pe la începutul lui 2015 sub 2300 – 2400 de lei de la peste 3200 lei în prezent. Am văzut Nexus 6 la precomandă prin QuickMobile la 2699 lei. Destul de ok, pentru început.

3. Premium fără compromis. Prețul mare a făcut să nu mai existe vreun compromis. Observați că la spațiul de stocare se oferă variante cu 32 sau 64 GB. Nu mai sunt plastice mai ieftine ca la Nexus 5, senzor de 13 Megapixeli cu toate cele etc.

4. Primul phablet Nexus, 5.96 inch și deja prevăd câteva glume și comparații cu o paletă de tenis de masă.

Google-Nexus-6-3-630x290

Google Nexus 6 – visul oricărui entuziast Android, mai ales dacă nu se sperie de diagonala de 5.96 inch;

Și pe sfârșit de articol aș spune că din Nexus-urile testate cel mai mult mi-a plăcut Samsung GALAXY Nexus (curbură a ecranului ce-i oferea un grip natural, textură plăcută pe spatele device-ului și acces la baterie, display bine calibrat). Era cu o clasă peste toate telefoanele Android lansate în 2011 și prima parte a lui 2012.

 II. LG Nexus 4 vs LG Nexus 5 vs Motorola Nexus 6

Nexus-4-Nexus-5-Nexus-6