Smartphone

EVOLVEO este un companie din Cehia, a pornit în 2006. Mai jos discutăm despre gama lor de telefoane, dar vorbim de un producător cu o gamă diversificată (componente PC, echipamente audio și video, accesorii, electronice de uz casnic și personal).

Telefoanele produse de către Evolveo ies în evidență prin câteva elemente: conectivitate dual-sim, baterie de capacitate mare și rezistență la contactul cu apa, praful, șocurile. Le văd utile pentru cei care lucrează în domenii precum construcțiile, medii mai periculoase și în care telefonul ajunge a fi supus la diverse intemperii.

Evolveo StrongPhone Q4 – 1099 lei;

evolveo-strongphone-q4

– display IPS de 4 inch cu rezoluție 480×854 pixeli, protejat cu Gorilla Glass;

– procesor MediaTek quad-core la 1.2 GHz, PowerVR SGX544MP, 1 GB memorie RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– dual-sim, 3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și radio FM;

– 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, cameră frontală de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 2800 mAh, 240 gr., 17 mm grosime.

Evolveo StrongPhone WiFi – 469 lei

evolveo-strongphone-wifi-3

Și aici se oferă conectivitate dual-sim, dar nu vorbim de un smartphone în adevăratul înțeles al termenului. Sunt câteva funcții care-l ajută a fi diferit de alte feature phone-uri. Mă refer la conectivitatea 3G și Wi-Fi, browser Opera Mobile integrat, cadru ranforsat pentru un plus de durabilitate și rezistență.

Are un ecran de 2.4 inch, 3G, bluetooth, baterie de 1700 mAh, 166 gr. și 23 mm grosime, radio FM, cameră principală de 2 Megapixeli și frontală de 0.3 Megapixeli, bliț.

Evolveo StrongPhone X1 – 329 lei

evolveo-strongphone-x1-outdoor-6

Este un telefon dual-sim ce nu se teme de contactul cu apa. Respectă standardul IP67 (adâncime de până la 1 metru și 30 de minute în submersie). Integrează un display de 2.2 inch protejat cu o sticlă ce promite rezistență la zgârieturi și la presiune, rezoluție 240×320 pixeli și 262.000 culori.

Pe partea de conectivitate pe lângă suportul pentru 2 cartele SIM mai oferă și bluetooth 3.0, radio FM, baterie de 1700 mAh, cântărește 166 gr. și 23 mm grosime. Au reușit să implementeze și o cameră foto principală de 2 Megapixeli, funcția de lanternă și la nevoie se transformă în mp3 player ad-hoc prin suportul pentru cardurile de tip microSD.

Da. Sunt mai scumpe decât alte telefoane cu specificații similare, dar plătești pentru partea de rezistență, pentru plusul oferit la capitolul durabilitate și faptul că le poți opera în condiții dificile, fără grija că se va strica telefonul și va deveni o bucată de plastic sau metal, fără utilitate. Găsiți telefoanele EVOLVEO în oferta Domo, Altex, Cel.ro, PCgarage.ro etc.

Și un material video pe care l-am găsit legat de Evolveo StrongPhone Q4:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.