Experiența mea cu smartphone-urile Huawei de tip „daily driver”

28/09/2020

Am utilizat o sumă de smartphone-uri Huawei de-a lungul timpului și câteva modele le-am utilizat din poziția de daily driver (smartphone de bază pe lângă cele testate, acolo unde aduci aplicațiile bancare și serviciile importante, conturile de social media, folosit pentru poze de la evenimente etc).

Huawei Nexus 6P;

Cred că a fost prima dovadă cu adevărat puternică pentru mine că Huawei joacă tare pe segmentul de smartphone-uri și că vor avea un viitor și mai bun pe această nișă. Știu că a fost criticat pentru structura sa interioară, că rula Android fără modificări la nivel de UI etc. M-a impresionat prin modul în care funcționa, fără absolut nicio problemă și în sarcini cu adevărat intensive, decent și ca autonomie, ecran superb, sunet puternic și construcție cu materiale de bună calitate.

Îmi pare rău că nu-l mai am, l-aș porni și mi-ar stârni amintiri plăcute. A fost un super-smartphone de la Huawei și păcate că nu au mai colaborat cu Google spre a veni cu generații noi de Nexus-uri. Asta și pentru că Google a cumpărat mare parte din divizia de telefoane mobile a HTC și a lansat Pixel-urile.

Huawei P20 Pro;

Prin P20 Pro, Huawei a avut un cuvânt de spus pe segmentul camera phone-urilor. Au știut să calibreze camera pe partea de fotografie că deja au strigat alarma pe la Samsung și prin birourile altor companii producătoare de telefoane mobile.

Au fost trei elemente pe care le-am regăsit și la alte modele Huawei:

  1. Camera foto cu rezultate bune și foarte bune, cu firmware ajustat în mod constant (ceva mai modeste pe video față de Samsung, până la un moment dat). Modul de noapte a devenit așa popular că l-a preluat toată lumea, dar și acum Huawei îl stăpânește cele mai bine;
  2. Autonomie excelentă, de 1.5 ori mai bun față de cel mai puternic concurent (față de Samsung și Apple chiar și de 2 ori);
  3. Software ce nu-și pierde din viteză (și după 7 – 8 – 10 luni de folosire în forjă).

Interfața nu a fost mereu pe placul meu, aici mai mereu aveau ceva de recuperat. Au rezolvat când au clonat cumva designul de la One UI cu seria P30.

Huawei Mate 20 Pro;

Pentru vremurile sale, designul era perfect. Am trecut repede peste decupajul din partea superioară a ecranului. De fapt, cred că Mate 20 Pro a avut unul dintre cele mai bune display-uri din cea pus compania chineză pe telefoanele sale. La vremea respectivă nu prea se făcea niciun compromis.

Stau și mă gândesc dacă avea vreun punct slab. Impresionea prin viteza de încărcare a bateriei de 4200 mAh, prin camera cu zoom optic 5x, prin software-ul ce nu agăța de niciun fel, nu se încălzea în sesiunile de gaming intensiv. O bijuterie și nu exagerez când spun asta. Cred că ar fi un telefon excelent și pentru cerințele din prezent, la costul corect.

Huawei P30 Pro;

Huawei P30 Pro l-am folosit aproape un an de zile. L-am recomandat de peste 50 de ori către cei ce m-au întrebat, în online sau în rândul prietenilor.

De fiecare dată, am folosit launcher-ul Nova pentru o aromă de Android nativ la nivel de UI. De fapt, Huawei a ieșit în evidență prin tehnologia adusă la interior, prin conectivitatea de top, prin inovație în materie de camere foto etc.

Sunt curios să aflu și opinia voastră legată de smartphone-urile Huawei ce le-ați folosit în poziția de telefoane de bază. Am selectat pe cele pe care le-am folosit de la jumătate de an în sus. Au mai multe alte modele ce le-am ținut pe perioade mult mai mici. Este și destul de greu să-ți amintești ce ai testat, în contextul în care vin și pleacă smartphone-uri în mod frecvent. :)

Probabil că a trecut timpul și elementele mai puțin pozitive mi-au scăpat din a fi prezentate. Cu timpul m-am obișnuit și cu software-ul, mi-aș fi dorit un plus de calitate la nivel de materiale video, mai multe accesorii de la Huawei (Au început să rezolve în timp). Nu am reușit să sparg ecranul la niciun model, nu mi-a scăpat din mână. Cei ce le-au cumpărat au fost impresionați de modul în care funcționează, au fost mulțumiți de achiziția efectuată.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.