Smartphone

Uite că s-a ajuns la CES 2013 din Las Vegas să fie anunțat și procesorul cu opt nuclee: 4x ARM Cortex-A15 și 4x ARM Cortex-A7. Începem cu declarațiile oficiale:

Noul Exynos 5 Octa introduce un concept revoluţionar la nivelul arhitecturii de procesare, fiind dezvoltat pentru cele mai sofisticate telefoane și tablete”, a declarat Dr. Woo. “Atunci când îți dorești ca aplicațiile rulate în același timp să funcționeze ireproșabil, îți dorești, de fapt, să ai cel mai bun procesor disponibil pe piață – Exynos 5 Octa”.

Cele patru nuclee pe ARM Cortex-A15 sunt elementele de bază și la sarcini mai ușoar intră cele 4 x ARM Cortex-A7. Această soluție îmi amintește de Tegra 3 și Tegra 4 unde s-a folosit 4+1, al cincilea procesor fiind subtactat și rulând când smartphone-ul este în stand-by, când se ascultă o listă cu melodii, o parte din operațiile de rutină desfășurate pe smartphone sau tabletă. Uite că Samsung duce această idee la un alt nivel.

Exynos 5 Octa este și primul chipset ce implementează tehnologia ARM big.LITTLE. Testul pentru noul CPU Samsung a fost făcut cu jocul Need For Speed Most Wanted pentru Android.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.