Hardware

Peste doar câteva ore Samsung va lansa o serie de noi device-uri printre care şi gama de smarwatch-uri Samsung Galaxy Watch 4. Ceasurile vor folosi noul procesor Exynos W920, unul fabricat pe un proces EUV de 5 nm (premieră globală).

Exynos W920 este echipat cu două nuclee ARM Cortex-A55, nuclee ce sunt la rândul lor ajutate un co-procesor ARM Cortex-M55 destinat funcţiei Always On Display şi de GPU-ul ARM Mali-G68. Procesorul integrează modem 4G LTE Cat.4, GNSS (Global Navigation Satellite System), este compatibil cu memorie RAM LPDDR4 şi stocare eMMC, iar la nivel de display suportă o rezoluţie maximă de 960 x 540 pixeli.

Conform celor de la Samsung acest nou procesor este cu 20% mai puternic decât actualul Exynos W9110, iar acceleratorul grafic este de 10 ori mai puternic decât cel prezent pe acelaşi procesor mai vechi. Samsung anunţă că Exynos W920 este şi mai eficient la capitolul consum de energie.

Noul procesor va fi utilizat pe majoritatea purtabilelor Samsung ce vor fi lansate în perioada următoare.

Sursa: news.samsung.com

Categorii: hardwaresamsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.