Hardware

La începutul anului trecut aflam că Haier intenţionează să construiască în ţara noastră o fabrică de frigidere în localitatea Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova (în apropiere de Ploieşti).

Chiar dacă la scurt timp de la acest anunţ a venit pandemia COVID-19, Haier Tech România (companie parte a Haier Grup) a continuat proiectul şi aflăm astăzi că acesta este aproape gata, fabrica de frigidere urmând a-şi începe producţia spre sfârşitul acestei primăveri (probabil aprilie – mai).

Această nouă unitate va produce cele mai bune frigidere din clasă, atât încorporabile, cât și cele standard, concepute cu un accent pe conectivitate și pe păstrarea alimentelor, pentru cele 3 mărci europene ale Haier Europa – Candy, Hoover și Haier.

Acest proiect de investiții de anvergură depășește 70 de milioane de euro. Fabrica va avea 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani.

Noua fabrică va angaja aproape 800 de persoane (la capacitate maximă) pentru o producție estimată de 600.000 unități după 2022. Designul fabricii, care se bazează pe o abordare modulară, va permite o expansiune de până la 1 milion de unități a capacității maxime de producție.

Unitatea de producție din România va fi o fabrică de înaltă clasă, dotată cu procese de producție premium, datorită capacităților avansate de cercetare, dezvoltare și de producție ale Haier România. Fabrica va deservi piața europeană și consumatorii europeni datorită proximității, tehnologiei și eficienței sale.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.