Diverse

Cei care s-au trezit devreme astăzi au observat că reţeaua de socializare Facebook nu a funcţionat între orele 08:00 şi 09:00. Orice încercare de accesare a reţelei era întâmpinată de mesajul “Ne pare rău, ceva nu merge bine. Lucrăm la această problemă şi o vom rezolva cât de repede putem.” Afectat a fost atât site-ul în sine, cât şi aplicaţia de mobil.

O altă reţea afectată ce este foarte utilizată în România a fost Instagram. Utilizatorii acesteia erau întâmpinaţi cu mesajul “Suntem conştienţi că există o întrerupere în funcţionarea Instagram, dar lucrăm la rezolvarea acesteia”. Suplimentar celor două reţele cunoscute şi în România au mai fost afectate şi aplicaţia de mobil pentru Tinder, dar şi Omegle şi AOL Instant sau Hipchat. Există informaţii cum că şi Pinterest ar fi fost inactiv o perioadă scurtă de timp.

Motivul acestor întreruperi de funcţionare a fost un atac al grupului de hackeri Lizard Squad. Aceştia au revendicat pe Twitter acest incident ce a cauzat celor de la Facebook o pierdere consistentă din punct de vedere financiar (câteva milioane dolari).

Lizard

Între timp pe Twitter distracţia a fost în toi. A fost creat hashtag-ul #facebookdown , iar simţul umorului nu a lipsit absolut deloc. Pentru a înţelege ce înseamnă aceast lucru, vă las cu câteva imagini culese prin intermediul acestui hashtag:

facebookdown5

facebookdown4

facebookdown3

facebook picat

facebookdown

Categorii: diversefacebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.