Smartphone

La sub 1000 lei găsiți o multitudine de telefoane ce oferă o experiență de utilizare plăcută. În 2014 a fost evidentă o democratizare a specificațiilor, iar 2015 sunt sigur că vom vedea telefoane din ce în ce mai atractive la un cost cât mai mic. Concurența este maximă.

Am selectat câteva modele pe care le consider a fi excelente ca raport preț / specificații. Prețurile sunt valide în oferta eMAG.

Mi-a fost destul de greu să redactez acest top. Spre exemplu, inițial am pus și Allview P7 Xtreme + UTOK 5008, dar ambele rulează Android 4.2 Jelly Bean și le-am depunctat din acest punct de vedere. Am făcut topul ținând cont de specificațiile hardware, sistem de operare actualizat, design, experiență de utilizare, update software pe viitor, disponibilitate în magazinele românești.

Și am făcut o concesie pentru Allview V1 Viper S, contrabalansează faptul că rulează 4.3 Jelly Bean prin alte elemente cu caracter pozitiv. La fel și pentru Xiaomi Redmi Note care cu siguranță va face pasul spre 4.4 KitKat, iar interfața MIUI are atât de multe elemente de personalizare că oricând poți face telefonul să arate ca unul cu 4.4 KitKat.

5. BlackBerry Z3 – 799 lei;

BlackBerry-Z3

Încep cu un smartphone aparte, unul dintre puținele telefoane cu ecran tactil pe care BlackBerry le comercializează la momentul actual. Urmează a primi un review cât de curând din partea unui coleg. Acolo veți vedea ce știe BlackBerry Z3 și de ce merită a fi luat în calcul.

Rulează aplicații Android și are o interfață diferită de cea oferită de Android / iOS / Windows Phone, o interfață grafică bazată pe swipe. Te obișnuiești cu ea și mai greu să treci pe Android.

4. Allview V1 Viper S – 879 lei;

v1 vipers

Are 4.3 Jelly Bean și acesta ar fi unul dintre puținele puncte slabe, în rest are un CPU Qualcomm Snapdragon 400 la 1.2 GHz + 2 GB RAM + display de 5 inch, cameră de 13 Megapixeli. Până la apariție telefoanelor cu MediaTek octa-core și a lui Allview X1 Xtreme, V1 Viper S a fost vârful de gamă al companiei brașovene.

3. Xiaomi Redmi Note – 929 lei;

Xiaomi-Redmi-Note2

Majoritatea magazinelor românești afișează varianta cu 2 GB RAM. Este un phablet mid-range apreciat în recenziile găsite în dot com. Cu Redmi Note și Redmi 1s a reușit Xiaomi să cucerească piețele asiatice.

2. Motorola Moto G în ediția pe 2014 – 899 lei;

noul-Motorola-Moto-G

Moto G 2014 ar trebuie să primească și Android 5.0 Lollipop în viitorul apropiat. Din câte știu, procedura de update nu a început. Specificațiile nu sunt multe schimbate față de Moto G 2013, dar au făcut câteva modificări dorite (display mai mare, cameră de 8 Megapixeli ce promite a livra fotografii la o calitate mai bună).

1. LG G2 Mini – 899 lei;

LG-G2-Mini (20)

L-am tot recomandat în ultima perioadă. Are mai multe puncte PRO: design plăcut, autonomie rezonabilă, Android 4.4 KitKat, camera de 8 Megapixeli care se descurcă destul de bine. Mai toate impresiile formate le găsiți în recenzia din link.