Software

Facebook a dezvoltat o soluție software ce va permite transferul de imagini direct către Google Foto. Au pornit în Irlanda, adună feedback și în prima parte a lui 2020 ar trebui să devină o opțiune disponibilă la nivel global.

Acest software a fost dezvoltat în inițiativa open-source Data Transfer Project la care colaborează Apple, Google, Microsoft, Twitter și alții.

Teoretic, după Google Foto s-ar putea ca Facebook să permită descărcarea de imagini în mod direct și către alte platforme similare. Bănuiesc că este o opțiune de luat în calcul pentru cei ce nu fac backup în Google Foto, sunt utilizatori de Facebook la modul intensiv și așa au parte de o soluție suplimentară spre a-și organiza fotografiile.

Google Foto oferă stocare nelimitată dacă imaginile sunt la rezoluție de maxim 16 Megapixeli și clipurile video la 1080p. Sunt planuri tarifare pentru cei ce-și doresc calitate originală + clipuri 4K etc. Este software-ul default pe smartphone-urile Android și de aici numărul mare de utilizatori. Pe lângă faptul că este bine structurată, poți ușor să cauți imagini din arhivă etc.

Sursa: TheVerge.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.