Smartphone

Apple are parte de o toamnă foarte dificilă şi din nefericire şi-a făcut-o cu mâna sa. Este clar că strategia sa în an aniversar s-a îndreptat către iPhone X, însă până în acest moment nimic nu pare a funcţiona conform planificării.

De curând am aflat că iPhone 8 şi 8 Plus se vând destul de slab şi chiar dacă toată atenţia fanilor este îndreptată către iPhone X, se pare că aceştia vor avea o mare dezamăgire. Chiar dacă cererea pentru acest smartphone este uriaşă (analiştii susţin că Apple ar putea vinde chiar şi 10 milioane unităţi în prima săptămână), din cauza problemelor de producţie se estimează că în prima fază vor fi disponibile un maxim de 3 milioane unităţi.

Din acest motiv Apple va pierde foarte mult din vânzări, iar dacă iniţial îşi dorea să vândă până la sfârşitul anului chiar şi 35 milioane de iPhone X, în acest moment cifra a fost redusă deja cu 5 milioane unităţi, însă ar putea fi şi mai mică dacă problemele de producţie vor persista. Cele mai mari dificultăţi apar în realizarea componentelor Face ID acolo unde doar 20 din 100 de componente trec testul calităţii şi astfel se prelungeşte procesul de fabricare.

Vestea bună este că Apple ştie deja ce nu merge bine şi lucrează la îmbunătăţirea acestui aspect, astfel că (cel puţin în teorie) în viitor procesul de producţie va avea un randament mult mai bun. Chiar dacă vânzările pe 2017 vor fi mai mici, pe 2018 se estimează că acestea vor creşte cu până la 50%. Sper doar ca noile iPhone-uri să funcţioneze bine, pentru că aşteptările sunt mari, iar orice problemă de masă ar putea afecta credibilitatea companiei şi implicit vânzările.

Sursa: 9to5mac.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.