Fara Samsung Pay pe terminalele cu counterul KNOX declansat Software

În cadrul Mobile World Congres 2015 cei de la Samsung au anunțat, alături de Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, propriul serviciu de plăți numit Samsung Pay. De atunci și până acum a existat o lungă dezbatere în mediul online despre dezactivarea acestuia atunci când vrei să obții acces ROOT.

Această ipoteză a fost întărită și de câteva articole publicate în blogul sammobile.com (link 1, link 2), siteul principal în materie de software stock Samsung.

Însă ca de obicei, comunitatea XDA și “cobaii” voluntari ne vin în ajutor pentru a lămuri această dilemă odată pentru totdeauna. Mulți utilizatori de Samsung Galaxy S6 și S6 Edge, membri ai comunității XDA, confirmă că de fapt declanșarea counterului KNOX este vinovatul pentru dezactivarea serviciului Samsung Pay. Și cum această declanșare este de multe ori cauzată de diferitele metode de obținere a accesului ROOT, nu a fost mult până utilizatorii au făcut această asociere.

Confirmarea efectivă vine din partea unor utilizatori Samsung din Coreea de Sud, unde, la mijlocul lunii Iulie, s-a început un program de test a Samsung Pay. Aceștia, deși nu aveau acces ROOT, nu au putut folosi serviciul Samsung Pay deoarece aveau declanșat counterul KNOX (link 1, link 2).

Fara Samsung Pay pe terminalele cu counterul KNOX declansat

Deși în majoritatea cazurilor obținerea accesului ROOT implică declanșarea KNOX, în cazul lui Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge avem o metodă prin care putem evita acest lucru, numită PingPongRoot. Mai multe detalii despre aceasta vei găsi făcând click aici.

Sursă: xda-developers.com