Android

Astăzi vă prezentăm o aplicație din categoria „utile”. Nu doar că este extrem de benefică celor care obișnuiesc să călătorească cu trenul în țară, dar face căutarea de informații despre mersul trenurilor să devină o plăcere. 

[qr]https://market.android.com/details?id=ro.wip.trenuri[/qr]

În primul rând funcția de căutare a curselor CFR este simplă, sigură și oferă o serie de informații, de la valoarea biletului (customizabilă în funcție de reduceri și tarife) până la durata călătoriei, numele trenului sau traseul acestuia. Mai mult decât atât, utilizatorii pot urmări traseul și pot afla timpul plecării și al sosirii. De asemenea, pot consulta opiniile celorlalți călători cu privire la un anumit tren, la orele de sosire (care de multe ori sunt nerespectate de CFR) și la condiții.

Probabil cea mai interesantă facilitate este vizualizarea trenului și urmărirea lui prin GPS. Mai exact, poți vedea traseul, locul trenului pe traseu și viteza cu care acesta se deplasează spre destinație, din mers, adică în timp ce te aflii în tren. Dar, cel mai util  lucru este că poți seta aplicația să-ți arate prețurile în funcție de dorință. Mai exact, dacă ești student și ai reduceri, cu sau fără cupoane, poți selecta aceasta în meniul „opțiuni” și prețurile îți vor fi afișate în funcție de alegerea făcută. Oricum, întreaga aplicație este enorm de utilă.

Chiar dacă nu obișnuiești să călătorești cu trenul e indicat să ai această aplicație instalată pentru că „nu știi când ai nevoie de ea”.

Aplicația este dezvoltată de Work in Progress Intereactiv, are doar 1,7 MB și este oferită gratuit. O puteți downloada direct pe smatphone scanând codul afișat în acest articol. Dacă nu aveți o aplicație cititor de coduri de bare v-o recomandăm pe aceasta.