Accesorii inteligente

Piața de accesorii inteligente se dezvoltă pe zi ce trece, dar probabil că puțini se așteptau la un smartwatch dedicat copiilor. FiLIP 2 reprezintă un astfel de gadget cu care micuții din SUA vor putea ieși în evidență. El este deja pus spre vânzare pentru 99 de dolari plus un abonament de 10 dolari la AT&T special conceput pentru acest dispozitiv.

FiLIP 2 este în esență un mic smartphone, dar un mare smartwatch. Dimensiunile sale nu îmi par cele mai potrivite pentru un copil, dar oricum este mai greu de pierdut decât un telefon convențional. Pentru a se potrivi cât mai bine la mâna celor mici acesta vine cu un accesoriu de trei dimensiuni pentru curea – mic, mediu și mare. De asemenea, pot fi alese patru culori pentru gadget: albastru, portocaliu, roșu sau verde.

Cea mai importantă funcție a lui FiLIP 2 stă în posibilitatea de a stoca 5 numere de telefon pe care copiii le pot apela sau de la care pot primi apeluri. Ceasul dispune de două butoane pentru operare, iar dacă cel roșu este ținut apăsat mai mult, smartwatch-ul va activa o funcție de urgență. Prin aceasta, locația exactă a copilului va fi transmisă, primul număr setat în memorie va fi apelat și va porni înregistrarea sunetului ambiental.

Prin aplicația dedicată din App Store și ulterior cea din Play Store, părinții au la dispoziție o serie de informații. Pot seta o zonă de siguranță (perimetrul casei, al școlii) și primi notificări când aceasta este încălcată și totodată pot afla locația exactă unde se află FiLIP 2, prin intermediul GPS-ului, al rețelelor Wi-Fi și GSM.

Dintre specificațiile lui FiLIP 2:

– ecran Sharp de 1.8 inci cu rezoluție de 128 x 128 pixeli;

– conectivitate Wi-Fi, GSM și aGPS;

– compatibil cu iOS 6 și următoarele sau Android 2.3 și următoarele;

– rezistent la apă conform standardului IP63;

– baterie de 390 mAh ce oferă până la 50 minute de convorbiri GSM sau maxim 48 ore de stand-by;

– dimensiuni: 53 x 47 x 60 mm și greutate de 58 grame.

Sursa : Myfilip.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.