Accesorii inteligente

Momentan există pe piață o mulțime de brățări inteligente, cele mai cunoscute fiind de la producătorii Fitbit și Jawbone. Acestora li se alătură Huawei TalkBand B1 ce pe lângă monitorizarea activităților zilnice mai dispune și de o altă funcție interesantă.

Pe lângă determinarea caloriilor arse în timpul exercițiilor fizice sau monitorizarea somnului, modelul chinezesc se poate transforma într-o cască bluetooth pentru apelurile telefonice. Ecranul OLED de 1.4 inci curbat și flexibil poate fi detașat de brățară și purtat la ureche pentru efectuarea convorbirilor alături de un smartphone compatibil. Lista acestor dispozitive este destul de cuprinzătoare și poate fi consultată aici.

Huawei TalkBand B1 folosește tehnologia Bluetooth pentru conexiunea cu smartphone-ul, iar pentru împerechere rapidă poate fi folosit NFC-ul. Brățara este rezistentă la apă și praf conform standardului IP57 și se laudă cu o durată de viață a bateriei de până la 7 ore în convorbiri sau 14 zile de stand-by. În regim normal de folosință acumulatorul de 90 mAh se pare că oferă energie pentru 6 zile.

Prețul pentru SUA este de 130 dolari, dar îl găsiți listat și pe amazon.co.uk la 93 de lire sterline – aprox. 500 lei.

Mai jos aveți un video de promovare din care vă puteți da seama mult mai bine despre tot ceea ce oferă Huawei TalkBand B1: