Smartphone

Majoritatea dintre voi aţi auzit de Flip.ro şi sunt sigur că avem cititori care au şi achiziţionat un smartphone recondiţionat de pe acest site.

Echipa din spatele acestui start-up ne-a informat că a lansat un nou serviciu denumit Flip Lease. Acesta va permite companiilor să închirieze telefoane pentru angajaţi.

Noua opțiune face parte din portofoliul de servicii Flip Business, segment exclusiv business to business al Flip și vine în sprijinul companiilor cu o soluție ce le permite optimizarea cash-flow-ului, dar și siguranța gestionării întregului proces operațional, de la achiziție, asigurare, înlocuire și buyback pentru dispozitivele actuale.

Serviciul presupune închirierea telefoanelor mobile pe o perioadă prestabilită și fără obligația de a le cumpăra. În baza contractului de închiriere, companiile pot alege dintre cele 2 planuri disponibile de plată (18 sau 24 de luni). La finalul termenului de închiriere pot alege încetarea contractului și returnarea echipamentului închiriat sau achiziționarea, prin plata a 5% din prețul inițial de achiziție. Alternativ, companiile pot alege să prelungească contractul și să utilizeze în continuare echipamentele alese sau pot alege upgrade cu alte modele de telefoane.

Pe întreaga durată a contractului de închiriere, companiile beneficiază de asigurare, garanție și suport din partea unui account manager Flip Business. Soluția este disponibilă atât pentru IMM-uri, dar și pentru companii de mari dimensiuni.

„Prin lansarea noului serviciu, Flip Lease, venim în sprijinul companiilor mici și mijlocii care doresc să își eficientizeze costurile și, totodată, să contribuie la protejarea mediului înconjurător, oferindu-le o soluție flexibilă precum închirierea de telefoane recondiționate. Practic, oferim ‘smartphones as a service’, pentru că facturile de chirie (ratele aferente planului de închiriere) intră direct pe cheltuieli, iar închirierea nu este privită ca un credit și nu afectează gradul de îndatorare contabilă a firmei. În plus, companiile pot face alegeri mai prietenoase cu mediul – fiecare telefon recondiționat are o amprentă de carbon cu 63% mai mică, în medie, comparativ cu un telefon nou. Astfel, sprijinim companiile în implementarea strategiilor de sustenabilitate, oferindu-le o tactică punctuală de reducere a amprentei de carbon și a impactului asupra mediului, indiferent dacă au 5, 50 sau 500 de angajați”, declară Nicolae Trofin – Chief Sales, Business Partnerships la Flip.ro.