În aceeași zi în care cele două noi modele de ceasuri inteligente premium de înaltă performanță au fost anunțate la nivel mondial, ele au fost lansate și în țara noastră. Vorbim în continuare de Garmin epix Pro în a doua generație și de noul fenix 7 Pro. Aș vrea ca înainte să trec la prezentarea principalelor funcții și specificații să fac o remarcă legată de evenimentul de lansare. Sincer, chiar nu mă așteptam să văd o comunitate atât de mare creată în jurul acestui brand.

Eveniment Garmin 31.05

Foarte multă lume a fost prezentă la eveniment, majoritatea fiind interesată de noile ceasuri.

Ce trebuie spus de la bun început despre cele două smartwatch-uri, este că ambele pot fi alese de acum în trei dimensiuni: 42, 47 și 51 mm. Ultima, adică cea mai mare, se pare că a fost introdusă în gamă la cererea clienților.

Atât Garmin fenix 7 Pro, cât și epix Pro sunt ceasuri robuste, concepute să reziste fără probleme în cele mai solicitante medii, fiind astfel potrivite celor cu un stil de viață extrem de activ. Până la urmă, Garmin fix grație acestor atuuri și-a creat numele în piață, cum de altfel este preferat pentru unele dintre cele mai exacte sisteme de măsurare a activităților fizice, precum și pentru poziționarea precisă și sfaturile de recuperare.

Cele mai importante specificații și funcții pentru Garmin fenix 7 Pro:

 • ecran MIP (Memory-In-Pixel) transreflectiv de 1.2 inch (carcasa de 42mm) cu rezoluție 240 x 240 pixeli, de 1.3 inch (carcasa de 47mm) cu rezoluție 260 x 260 pixeli sau de 1.4 inch (carcasa de 51mm) cu rezoluție de 280 x 280 pixeli.

Garmin fenix 7 Pro

 • noua generație a ecranelor MIP vine cu retroiluminare mai puternică, cu luminozitate mai înaltă, ce se adaptează mai bine diferitelor scenarii de lumină ambientală, cu o eficiență energetică mai ridicată. Totodată, panoul solar integrat permite o reîncărcare mai rapidă a bateriei pe timpul zilei, astfel se pot atinge până la 37 de zile de autonomie în modul de funcționare smartwatch sau până la 139 de zile în modul expediție.
 • lanternă LED puternică, cu reglaj pentru intensitate, cu mod stroboscop, dar și cu iluminare în roșu, pentru ca utilizatorul să poată fi mai vizibil pentru ceilalți pe timpul nopții.

Garmin fenix 7 Pro

 • un nou senzor optic pentru ritmul cardiac ce lucrează în tandem cu algoritmi îmbunătățiți pentru urmărirea activităților fizice promite să genereze o varietate mai mare de informații, ajutând în același timp la o înțelegere mai exactă asupra modului în care corpul reacționează la acel tip de activitate.
 • Endurance Score măsoară cât îi este de ușor utilizatorului să susțină eforturi prelungite, ținând cont de toate datele de antrenament, precum și de valorile VO2 max, printre altele.
 • Hill Score ajută utilizatorul să evalueze cât îi este de ușor să alerge în pantă, măsurând puterea de alergare în urcușuri abrupte și rezistența la alergare pe urcări lungi.
 • utilizatorilor ce vor folosi funcția Up Ahead le vor fi afișate direct pe ecranul ceasului unele puncte de interes pe hartă, precum anumite checkpoint-uri, totul pentru ca utilizatorii să înțeleagă cât mai bine ceea ce-i așteaptă în față.
 • apar două noi moduri de afișaj pentru hartă: unul cu suprapuneri grafice intuitive legate de evoluția vremii, celălalt cu un efect 3D topografic prin care să înțelegi mai bine relieful.
 • monitorizare pentru noi activități fizice, precum rafting, motocross, overlanding și altele.

Noile modele Garmin fenix 7 Pro sunt afișate pe site-ul Garmin din România, unde puteți vedea atât specificațiile detaliate pentru fiecare membru al seriei, cât și prețurile.

Cele mai importante specificații și funcții pentru Garmin epix Pro (Gen 2):

 • lanternă LED puternică integrată, ce poate lumina la diferite intensități, dar și în mod stroboscop.

Garmin epix Pro (Gen 2)

 • ecran AMOLED de 1.2 inch (carcasa de 42mm) cu rezoluție 390 x 390 pixeli, de 1.3 inch (carcasa de 47mm) cu rezoluție 416 x 416 pixeli sau de 1.4 inch (carcasa de 51mm) cu rezoluție 454 x 454 pixeli. Oricare dintre cele 3 vin cu mod de afișare Red Shift, care schimbă culorile display-ul doar în nuanțe de roșu pentru ca utilizatorii să poată distinge totul cât mai clar pe timp de noapte și fără a le fi afectat ciclul de somn, prin reducerea la minimum a emisiei de lumină albastră.

 • noi activități gata integrate, printre care fotbal, baschet, sporturi cu rachetă, călărie ș.a.
 • un nou senzor pentru ritmul cardiac ajută la o urmărire mai exactă și mai detaliată a performanțelor din timpul activităților sportive.
 • hill score, endurance score și hărțile cu vremea și relieful disponibile.

Garmin epix Pro (Gen 2) este deja disponibil comercial pe site-ul din țara noastră, unde găsiți și specificațiile detaliate pentru fiecare versiune de carcasă.