Ford Driving Skills for Life gAuto

Probabil că nu foarte mulți dintre voi ați auzit despre Ford Driving Skills for Life, un program de inițiere a șoferilor într-un stil de conducere preventiv. Aceste cursuri gratuite au debutat în Statele Unite ale Americii acum 13 ani, iar în România s-au lansat din 2014.

Aproape 2000 de persoane din 4 orașe din România au beneficiat anul acesta de programul gratuit Ford DSFL, dintr-un total de 4500 de persoane câte au fost instruite de la începutul programului în țara noastră. Ultima oprire a caravanei Ford Driving Skills for Life a fost la Brașov, în weekendul ce s-a încheiat, după ce a mai oprit lunile trecute la Craiova, Cluj și Timișoara.

Instructorii care susțin cursurile Ford DSFL sunt piloții de raliu de la Napoca Rally Academy, conduși de Bogdan Marișca, Marco Tempestini și Simone Tempestini, campion mondial de raliu JWRC și WRC 3 în 2016.

Ford a decis sa ducă programul Driving Skills for Life mai departe și începe săptămâna aceasta să implementeze o campanie locală în liceele din Craiova. Aceasta va consta în seminarii interactive cu elevii din 20 de licee din Craiova și județul Dolj. Programul va viza în principal tinerii din clasele a XI-a și a XII-a, întrucât aceasta este grupa de vârsta interesată de obținerea permisului de conducere.

Credem că educația rutieră ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil și este esențială fie că ești șofer, pieton sau dacă mergi cu bicicleta. În timp ce cursurile de conducere preventivă Ford DSFL vizează în principal grupa de vârstă 18-24, programul pe care îl lansăm în liceele din Craiova este conceput pentru viitorii șoferi pe care acum îi regăsim în grupa de vârstă 16-18 ani”, a spus Bogdan Marișca, instructorul șef al programului Ford Driving Skills for Life în România.

Categorii: gauto
Tag-uri: Fordprogram

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.