Ford EcoSport gAuto

Ford a făcut astăzi un anunț extrem de important pentru țara noastră. Fabrica de la Craiova este locația unde din toamna lui 2017 va începe producția unui nou model de automobil, SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport. Investițiile necesare pentru demararea producției se vor ridica la circa 200 de milioane de euro.

Așadar, de pe porțile fabricii din Craiova vor ieși de anul viitor două tipuri de mașini, spre deosebire de unul singur ca până acum. Alături de B-MAX va debuta producția modelului Ford EcoSport, care momentan este fabricat doar în India, la Chennai.

Noile SUV-uri produse în capitala Olteniei vor fi vândute în toată Europa, mai puțin pe piața din Rusia. Ford EcoSport a cunoscut în 2015 o creștere a vânzărilor pe bătrânul continent de 30 de procente, iar decizia de a-l produce local este astfel întemeiată.

Vestea de azi nu poate decât să ne bucure, dar nu pot să nu mă gândesc la ajutorul de care Ford România are nevoie din partea autorităților centrale și locale. Investițiile în infrastructură trebuie să crească pentru a susține capacitățile mărite de producție de la Craiova.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.