Ford Explorer Plug-In Hybrid 2019 gAuto

Ideea de a aduce oficial pe Bătrânul Continent actuala generație de Ford Mustang a fost una genială, întrucât vânzările au fost neașteptate, depășind probabil și cele mai optimiste scenarii. Acum, Ford vrea să lovească din nou prin introducerea în gama pentru Europa a unui SUV legendar în SUA. Ford Explorer Plug-In Hybrid va fi importat oficial în Europa în cursul acestui an.

Pentru că europenii nu sunt mari consumatori de motoare V8 pe benzină, de capacități uriașe, Ford vrea ca Explorer să fie adus în versiune Plug-In Hybrid. Aceasta va oferi o putere maximă de 450 CP și un cuplu imens de 840 Nm.  Ansamblul hibird este format dintr-un motor EcoBoost V6 de 3.0 litri, ce generează 350 CP, un motor electric de 100 CP și un modul de baterii Litiu-Ion cu capacitatea de 13.1 kWh, ce poate fi încărcat printr-o mufă localizată pe aripa frontală din partea stângă, între portieră și pasajul roții.

Ford Explorer Plug-In Hybrid 2019

Bateria este alimentată automat în mers cu ajutorul tehnologiei de încărcare regenerabilă, iar în mod de rulare pur electric Ford Explorer Plug-In Hybrid poate parcurge o distanță maximă de 40 km. La fel ca noul Kuga, marele SUV oferă și el 4 moduri de rulare – EV Auto, EV Now, EV Later și EV Charge, selectabile de către șofer.

Pentru Ford Explorer Plug-In Hybrid se anticipează un nivel de emisii de 78 de grame CO2/km și un consum mediu de 3.4 litri/100 km. Chiar dacă în traficul real astfel de valori vor fi foarte greu de atins, ca să nu zic imposibil, trebuie menționată transmisia automată cu 10 trepte, optimizată pentru eficiență și rafinament.

Cele mai importante aspecte de reținut despre Ford Explorer Plug-In Hybrid 2019:

  • Sistemul Ford Intelligent All-Wheel Drive este standard, fiind sprijinit de șapte setări disponibile ale pachetului Drive Modes – Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco și Deep Snow and Sand;

  • Instrumentarul de bord digital afișează informațiile pe un ecran cu diagonala de 12.3 inch, în timp ce sistemul de infotainment SYNC 3 se bazează pe un display tactil de 10.1 inch;
  • Cu peste 5 metri lungime, doi metri lățime și aproape doi metri înălțime, noul Ford Explorer Plug-In Hybrid oferă spațiu pentru până la 7 pasageri, pe trei rânduri de scaune;

  • Tehnologii și sisteme de asistență și siguranță: Active Park Assist 2 cu Park-Out Assist, Blind Spot Information System with Cross Traffic Alert, Reverse Brake Assist, Pre-Collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection, Adaptive Cruise Control (ACC) with Stop & Go, Speed Sign Recognition and Lane-Centring, Lane-Keeping System, Evasive Steering Assist, Post-Impact Braking. Despre multe dintre acestea puteți afla mai multe detalii din articolul dedicat Ford Kuga 2019.

Ford Explorer Plug-In Hybrid va putea fi ales în două versiuni de echipare, ce aduc și elemente diferite de design – Explorer ST-Line, inspirat de gama Ford Performance, și Explorer Platinum, ce pune accentul pe senzația de lux.

Categorii: arhivagauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.