gAuto

Ford F150 este cel mai vândut pick-up din SUA și unul dintre cele mai vândute automobile din lume. Teoretic, un astfel de produs este asociat cu puterea dată de motoarele termice, dar Ford pregătește o variantă electrică și printr-un material video a demonstrat că este capabil să tracteze un tren încărcat.

Planurile Ford sunt ca în 2020 să vândă o versiune hibridă a lui F150 (nu în versiune full electric precum modelul din video). Investițiile Ford în modele hibrid și electrice se vor ridica la 11.5 miliarde dolari până în 2022. Au și încheiat un parteneriat cu Volkswagen + au investit 500 milioane dolari în startup-ul Rivian și urmează a lansa un vehicul electric pe tehnologia de acolo. Bineînțeles, fără a avea legătură cu F150-le electric și Mustang-ul de tip crossover.

Să ne întoarcem la manevra de PR realizată de compania americană. F150-le electric a tractat un șir de vagoane în prima fază, iar în 2-a etapă au urcat în vagoane și 42 de F150 cu motoare convenționale. Greutatea a urcat la 1.25 milioane pounds / aprox. 560 tone. Este un record cu mult peste Boeing-ul 787-9 Dreamliner tractat de un Tesla Model X pe aeroportul din Melbourne (287.000 pounds = aprox. 130 tone).

Sursa: TheVerge.com

Categorii: gauto
Tag-uri: FordFord F150

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.