gAuto

În contextul agravării situaţiei economice în întreaga lume, Ford a decis să închidă temporar activitatea mai multor fabrici ale sale, inclusiv cea de la Craiova.

Începând cu data de 19 martie activitatea fabricii de la Craiova va fi suspendată pentru o perioadă de câteva săptămâni (este posibil ca activitatea să fie reluată din 5 aprilie, însă totul depinde de cum vor evolua lucrurile). În această perioadă angajaţii Ford de la Craiova vor intra în şomaj tehnic şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

„Din cauza impactului dramatic pe care îl are această criză îl are asupra pieței auto europene și asupra industriei furnizorilor și ținând cont de acțiunile recente ale ţărilor pentru a restricționa toate călătoriile și contactele personale, în afară de cele esențiale, vom opri temporar producția în principalele noastre fabrici din Europa continentală.” a declarat Stuart Rowley, Preşedintele Ford Europa.

Cei peste 6000 de angajaţi ai uzinei Ford de la Craiova ar putea fi urmaţi în foarte scurt timp de cei ai uzinei Dacia de la Mioveni. Sunt şanse foarte mari ca şi reprezentanţii Dacia să facă un anunţ similar în orele / zilele următoare.

Sursa: profit.ro