EcoSport produs la Craiova gAuto

Anunțul făcut ieri de către oficialii Ford România este unul de o importanță majoră pentru țara noastră. Creșterea capacității de producție prin adăugarea unui nou model ce va fi asamblat la fabrica din Craiova înseamnă investiții suplimentare și crearea de noi locuri de muncă.

În cifre, vorbim despre o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro, investiția totală urmând să ajungă la aproape 1.5 miliarde de euro, din 2008 până la data începerii producției noului model. Tot atunci, numărul total al angajaților fabricii Ford din Craiova va crește până la 5900, ceea ce înseamnă un plus de circa 1500 de noi locuri de muncă.

Momentan, la Craiova se asamblează SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport, ce a avut deja parte de un review complet pe site, precum și motorul 1.0 EcoBoost.

Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa: ”Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante
produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității.”

Nu au fost oferite detalii despre momentul la care va demara producția noului automobil la fabrica Ford din Craiova și nici despre ce model este vorba.

Eu cred că va fi un model din segmentul B, anume un autovehicul sub compact, de clasă mică. Cel mai probabil mi se pare ca la Craiova să fie mutată producția lui Ford Ka+, cel ce momentan este trimis la dealerii din Europa tocmai din India, la fel cum se întâmpla și cu EcoSport până să ajungă a fi produs în capitala Olteniei.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.