gAuto

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat un proiect de modificare a normelor asigurărilor auto în România, iar principala noutate ce urmează a fi introdusă este legată de modul de completare a formularului de constatare amiabilă.

În cazul unui accident uşor (doar cu prejudicii materiale) cele două părţi pot completa un astfel de formular, fără a mai fi necesară implicarea poliţiei rutiere. În prezent formularul trebuie să existe fizic în maşină, însă în curând acesta se va putea completa şi în format electronic.

Conform noilor reglementări, “în cazul completării formularului de constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.”

Soluţia tehnică va fi dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), împreună cu firmele de asigurare care emit poliţe RCA pe teritoriul României.

Proiectul aprobat de ASF a fost trimis către Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea sa.

Sursa: digi24.ro