Au trecut deja câteva zile de când am pe mână cel mai tare smartphone la ora actuală din portofoliul finlandezilor de la Nokia. Apropo, pe el scrie clar – Made in Finland. Aştept cu interes un smartphone produs la Cluj-Napoca, la fabrica lor din comuna Jucu.
Din păcate nu am avut timp liber ca să găsesc o locaţie adecvată. Trecerea de la toamnă la iarnă este plină de peisaje dezolante :( iar oraşul în care locuiesc este prea urât ca să prind un instantaneu demn de a fi prezentat vouă. Senzorul de 12 Megapixeli de pe spatele lui N8 este proeminent beneficiază de lentile Carl Zeiss, filmează HD la 720p şi blitzul este foarte puternic.
Este printre puţinele telefoane care am observat că şi în condiţii de vizibilitate scăzută sau întuneric beznă mai pe înţelesul tuturor, face poze clare. Nu se compară cu un aparat foto dedicat sau un DSLR dar nici nu cred că vă gândeaţi ca N8 să fie o alternativă pentru ele. Dacă vreţi să prindeţi un moment inedit, cu N8 în buzunar nu prea aveţi cum să îl pierdeţi.
Sper să apuc a face un comparativ la filmare între Dell Streak şi Nokia N8. Ambele merg la 720p deşi Streakul are doar 5 Megapixeli.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.