Diverse

Apple este o companie contrastantă când vine vorba de relaţia cu furnizorii sai. Cerinţele companiei americane sunt extrem de exigente, dar în acelaşi timp există o presiune permanentă a creşterii producţiei în funcţie de cererea din piaţă pentru anumite device-uri.

Tocmai din acest motiv, Foxconn Technogy Group, unul dintre cei mai importanţi parteneri Apple din China, a fost prins de mai multe ori că îşi utilizează angajaţii până la epuizare. Chiar dacă Apple realizează audituri periodice, Foxconn continuă să realizeze abuzuri în rândul salariaţilor / colaboratorilor.

Compania chineză organizează anual un program de internship pentru studenţi, iar de curând publicaţia Financial Times a descoperit că aceştia sunt puşi să lucreze chiar şi 11 ore / zi pentru asamblarea de smartphone-uri iPhone X. Cel puţin şase studenţi au avut curajul să recunoască că sunt constrânşi să lucreze mult peste programul normal pentru a obţine note de trecere.

Imediat după publicarea anchetei, Foxconn a recunoscut situaţia şi a declarat că a luat toate măsurile posibile pentru a respecta un program legal de lucru pentru toată lumea, dar a ţinut să sublinieze că studenţii din programul de internship reprezintă o mică parte din forţa de muncă şi că acest tip de practică este total împotriva politicilor companiei.

Şi Apple a confirmat numărul suplimentar de ore lucrate de studenţii chinezi, însă compania americană a respins acuzaţia legată de constrângerea realizării acestor ore.

Sursa: 9to5mac.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.