gAuto

În luna septembrie a acestui an Dacia prezenta oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt noua generaţie Dacia Duster. Aceasta aduce multiple îmbunătăţiri comparativ cu modelul anterior, iar printre cele mai importante caracteristici ale sale regăsim:

  • în ce privește motorizările: 2 unități pe benzină și 2 unități diesel (Benzină – SCe 115 cu 4×2 sau TCe 125 cu 4×2 și 4×4, Diesel – dCi cu 90CP și configurație 4×2, dar și dCi de 110 CPC cu 4×2 și 4×4);
  • printre opțiunile integrate de noul Duster: climatizare automată, airbag-uri tip cortină, pornire și acces fără cheie, sistem de avertizare pentru unghiul mort, multiview camera ce integrează 4 camere video ( 1 în față, alta în spate și 2 pe laterale);
  • Hill Descent Control și Hill Start Assist – alte opțiuni ce urmează a fi aduse pe SUV-ul de la Mioveni;
  • Dimensiuni – Lungime x Lățime – 4.3 metri x 1.8 metri, gardă la sol de 210 mm;
  • portbagajul oferă 445 litri în configurație cu tracțiune 4×2 sau 376 litri pentru modele 4×4;
  • jante de 17 inch, o nouă culoare denumită Atacama Orange;
  • scaunul șoferului cu reglaj lombar și pe înălțime, lungimea șezutului mărită cu 20 mm;

În România noul Duster va fi disponibil în trei versiuni de echipare: Essential, Comfort şi Prestige. Varianta de bază va fi echipată cu lumini de zi cu LED, jante de oțel de 16 inch, bare longitudinale pentru plafon de culoare neagră, Hill Descent Control (4×4), 6 airbag-uri (față, laterale, cortină), limitator de viteză, sistem start-stop și geamuri față acționate electric.

Varinta Comfort va aduce în plus proiectoare de ceață, oglinzi retrovizoare cu acționare electrică, geamuri electrice spate, volan reglabil pe înălțime și adâncime, sistem de aer condiționat manual, cruise control cu limitator de viteză și un pachet denumit “Confort interior”.

Cea mai bună echipare, Prestige, va include jante din aliaj de 17 inch, un pachet exterior de caroserie, asistență video la parcarea cu spatele, sistem de aer condițional automat, sistem Media Nav Evolution, scaune față încălzite și un pachet de interior “Prestige”.

Vor exista şi ceva opţionale, iar aici reamintim sistemul de avertizare pentru unghiul mort, sistemul Multi-view, sistemul de acces fără cheie și o tapițerie din piele și piele ecologică.

Preţurile practicate în România pornesc de la 12.350 euro cu TVA şi ajung până la un maxim de 18.750 euro cu TVA fără opţionale. Toate detaliile despre noul Duster le găsiţi pe automarket.ro.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.