Diverse

Dacă în ultimii ani pirateria online a intrat într-un oarecare con de umbră, se pare că în 2022 lucrurile stau complet diferit.

Conform celor mai recente statistici ale celor de MUSO, traficul pe site-uri cu conţinut piratat a crescut în primele 8 luni ale anului cu 21.9% vs aceeaşi perioadă din 2021. Creşterea este una semnificativă, în cifre exacte însemnând peste 140 de miliarde de vizite pe astfel de site-uri.

Ce se caută ?

Cele mai căutate sunt serialele şi show-urile TV (46.6% din total conţinut piratat), urmate la mare distanţă de cărţi (27.8%), filme (12.4%) şi muzică (7%).

Important de menţionat este că în ultimele 8 luni a explodat pirateria de filme, această categorie fiind în general mai piratată cu aproape 50% comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut.

Care sunt explicaţiile ?

Explicaţiile pot fi multe, însă în prezent există două mari trenduri care influenţează şi vor influenţa în continuare pirateria online: fragmentarea din ce în ce mai agresivă a serviciilor de streaming (de orice fel) şi creşterea generală a costurilor acestor servicii (de la creşteri de preţuri la abonamente, până la noi opţiuni contra-cost care până de curând erau gratuite).

Din păcate sau din fericire (depinde de ce parte a baricadei eşti) pirateria online is back in business 🚀🚀🚀.

Sursa: techspot.com