Smartphone

Sunt sigur că imediat ce aţi citit titlul acestui articol v-aţi gândit că este o greşeală de scriere. Din fericire nu este nicio eroare, iar smartphone-ul care costă mai exact 3.65 dolari se numeşte Freedom 251.

Înainte de a vă prezenta detalii despre acest terminal extrem de ieftin, haideţi să clarificăm care este motivul pentru care preţul este atât de scăzut. În India populaţia este cea a extremelor: ori foarte săracă, ori foarte bogată. Dacă despre cei avuţi nu avem ce comenta, cei săraci se află la limita subzistenţei. Pentru a încerca o tehnologizare a ţării, guvernul indian a luat decizia de a realiza împreună cu compania Ringing Bells un smartphone atât de ieftin, încât să şi-l poată permite aproape oricine.

Planul a fost implementat şi astfel a apărut Freedom 251. Se pare că guvernul indian subvenţionează acest terminal, însă nu ştim sigur dacă întreaga populaţie indiană are dreptul de a achiziţiona o unitate sau doar cei cu venituri reduse.

Freedom 251 2

Acum că am explicat motivul pentru care Freedom 251 este atât de ieftin, haideţi să vedem ce va primi utilizatorul pentru 3.65 dolari:

  • display IPS de 4.0 inch cu rezoluţie qHD (960 x 540 pixeli);
  • procesor quad-core la 1.3 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru card microSD de până la 32 GB;
  • Android 5.1 Lollipop;
  • 3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, GPS;
  • cameră foto de 3.2 megapixeli cu autofocus, LED flash şi cameră frontală de 0.3 megapixeli;
  • baterie de 1450 mAh.

Freedom 251 pare a fi un smartphone entry-level decent pentru anul 2014, însă ţinând cont de condiţiile în care este comercializat este mai mult decât suficient pentru un utilizator începător. Îmi place că au pus procesor quad-core, 1 GB RAM şi chiar Android 5.1 Lollipop.

Freedom 251 3

Sursa: techpp.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.