Alpine Vision gAuto

Cel mai probabil puțini dintre voi își amintesc ceva despre Alpine, marca ce a produs automobile sport de prin 1955 și până la începutul anilor ’90. Grupul Renault dorește să readucă în actualitate acest brand și pune umărul la crearea unui nou model sport, prefigurat de conceptul Alpine Vision.

De la bun început trebuie precizat că Alpine va funcționa ca o entitate de sine stătătoare, dar care se poate baza pe cunoștințele, șasiurile și motoarele din Grupul Renault, inclusiv de cele din divizia Renault Sport.

Odată cu anunțul făcut de oficialii Renault a fost prezentat și prototipul Alpine Vision, o mașină ce nu pare departe de producția în serie. De fapt, suntem asigurați că până la sfârșitul acestui an vom vedea modelul de stradă, care va fi pus spre vânzare începând cu 2017.

Alpine Vision

În afară de pozele pentru presă nu au fost date prea multe informații legate de motor, transmisie sau performanțe. Știm doar că Alpine Vision folosește un motor în patru cilindri de capacitate mică (probabil un 2 litri turbo din banca de organe Renault Sport) cu ajutorul căruia poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4.5 secunde. Aceeași performanță se dorește a fi atinsă și de mașina de serie, iar pentru asta masa totală a vehiculului va trebui să fie una redusă.

Din imaginile de interior putem observa că Alpine Vision folosește o transmisie automată, cu padele pentru schimbarea treptelor plasate în spatele volanului, independent de coloana de direcție. Din nou îmi voi da cu presupusul și o să spun că este vorba despre o cutie automată cu dublu ambreiaj, de proveniență Renault, întocmai potrivită cu pretențiile sport ale conceptului.

Alpine Vision

Iată că după anunțul că se întoarce în Formula 1 cu propria echipă, Renault mai face încă un pas în lumea mașinilor sport prin susținerea producătorului Alpine. Nu pot spune decât că mă bucură aceste decizii și aștept cu nerăbdare alte noutăți din partea companiei din hexagon.

Imagini suplimentare cu conceptul Alpine Vision:

Sursa: Media.Renault.com

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește ASUS Zenfone 8, realme GT, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.