Software

Nu ştiu dacă aţi auzit până acum de Momondo, un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global. Eu personal îl folosesc în planificarea concediului pentru a găsi cele mai bune preţuri la biletele de avion (pentru cazare îmi place mai mult Trivago).

Cei de la Momondo au anunţat săptămâna aceasta o funcţie foarte utilă pentru aplicaţia lor de smartphone. Aceasta se numeşte Smart Baggage, foloseşte tehnologia de realitate augmentată şi poate să măsoare dimensiunile bagajului de mână pentru a vedea de acasă dacă acesta corespunde regulilor companiei aeriene cu care veţi zbura.

Scanarea se realizează deplasând camera în jurul obiectului pentru a-i identifica dimensiunile. Aplicaţia măsoară lungimea, lăţimea, înălţimea şi proeminenţele bagajului şi compară rezultatul cu dimensiunile impuse de compania aeriană.

Românii sunt mari fani companii aeriene low-cost, însă aceste companii au taxe suplimentare destul de piperate. Depăşirea standardelor în ceea ce priveşte bagajul de mână este una dintre cele mai întâlnite situaţii de plată suplimentară pe aeroport.

Mai multe detalii despre Smart Baggage puteţi găsi direct în aplicaţia Momondo de iOS şi Android.

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.