Software

Sectorul bancar se va schimba radical în următorii ani, acesta fiind cel mai influenţat sector de toate modificările aduse de noile tehnologii bazate pe inteligenţa artificială. Deja avem banking inteligent, vorbim cu roboţei pentru a afla informaţii despre cont sau plătim cumpărăturile direct cu telefonul.

ING Bank lucrează la o altă modificare importantă în dezvoltarea relaţiei cu clienţii şi promite că în 2019 vom putea retrage bani de la bancomat cu smartphone-ul. „Am observat că odată ce au utilizat mobilul pentru plăţi clienţii nu mai folosesc cardul decât pentru retrageri de la bancomate. Cred ca în acest an vom introduce şi posibilitatea ca retragerile de la bancomate să fie efectuate cu mobilul, fără card. Visul nostru este ca atunci când un client iese din casă să nu mai fie nevoit să ia cardul cu el, ci doar telefonul”, a declarat Michal Szczurek, CEO al băncii.

Cea mai digitalizată bancă din România a implementat plata cu mobilul în vara anului trecut, iar în prezent aplicaţia are peste 70.000 de utilizatori. Principalul competitor este BT Pay, aplicaţie cu peste 100.000 de utilizatori.

Sursa: zf.ro

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.