Televizoare Tesla Televizoare

Cu siguranță că mulți asociați Tesla cu compania deținută de Elon Musk, cea producătoare de mașini electrice. Fără a avea nici cea mai mică legătură cu automobilele, o altă companie lansează gama de televizoare Tesla în România.

Este vorba despre Comtrade Distribution, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse electronice din sud-estul Europei. Cu o cifră de afaceri de circa 230 milioane de Euro anul trecut, cu mai bine de 5000 produse IT distribuite și cu o rețea de peste 2500 distribuitori, Comtrade a lansat marca Tesla încă din anul 2014. Primul produs Tesla a fost reprezentat de o tabletă, însă în România drumul este deschis de gama de televizoare. Până la toamnă, Comtrade Distribution promite să aducă în țara noastră și seria de smartphone-uri, aparate de aer condiționat și electrocasnice mari.

Compania cu sediul în Serbia denumită după celebrul om de știință de origine sârbă Nikola Tesla propune televizoare de calitate la un preț rezonabil. Am participat la evenimentul de lansare, iar de acolo am reținut următoarele:

  • televizoarele Tesla vin cu 3 ani garanție, designul și dezvoltarea produselor se face de către compania sârbă, producția fiind realizată la înalte sandarde calitative doar de companii atent selecționate din China;
  • panelurile folosite sunt doar grade A+, de la producători renumiți, precum LG sau TCL;
  • componentele hardware sunt de cea mai bună calitate, ce oferă performanțe peste medie.

Gama de televizoare Tesla se împarte în 3 serii și anume: Seria 3, Seria 6 și Seria 9, denumirea lor amintind de numerele favorite ale lui Nikola Tesla.

Seria 3, gama entry level de televizoare Tesla, conține modele elegante și fiabile. Sunt echipate cu panel A+ cu un contrast ridicat de 100.000:1, unghiuri de vizualizare de 178 grade, rezoluții FHD și o reproducere precisă a culorilor. Regăsim un media player USB capabil să redea aproape toate formatele video (inclusiv MKV), opțiuni PVR pentru înregistrarea pe dispozitive externe și suficiente porturi HDMI pentru conectarea diferitelor dispozitive.

Pe lângă cele de mai sus, televizoarele Tesla din seria 6 permit navigarea pe internet și vizualizarea conținutului video de pe YouTube, accesul la conturile de social media și jocuri. Toate modelele seriei dețin un ecran Ultra HD, cu rezoluție 4K (3840 x 2160 pixeli) și sistem inteligent de operare Opera, cu aplicațiile Facebook și Youtube preinstalate.

Seria 9 reprezintă vârful de gamă al televizoarelor Tesla și rulează sistemul Google Android TV. De reținut că Tesla este partener certificat Android TV, spre deosebire de cele mai multe B branduri de pe piață.

Televizoare Tesla Seria 9

În cadrul evenimentului de lansare a televizoarelor Tesla în țara noastră am avut parte de o demonstrație și de un contact direct cu modelul 55S901, ce este disponibil deja în oferta eMAG la un preț de 2.600 de lei. Pentru acești bani primiți o diagonală de 55 inch (aprox. 140 cm), rezoluție Ultra HD 4K și sistem de operare Android TV.

Acesta din urmă a reprezentat atracția, în sensul că rulează impecabil. Pe niciun TV cu sistem de operare de la Google nu am avut parte de o experiență atât de plăcută cum a fost cazul vârfului de gamă de la Tesla. Totul se derulează instant, nu există lag. Cu siguranță memoria RAM de 2.5 GB ajută enorm, căci despre procesor nu am primit informații. Pentru demonstrație a fost instalat din Play Store jocul Asphalt 8 Airborne ce a rulat fluent, fără probleme. De fapt, în Serbia televizoarele Tesla din Seria 9 vin la pachet cu un gamepad wireless tocmai pentru a demonstra că acest TV poate fi un înlocuitor pentru o consolă de jocuri, diversitatea de titluri din Play Store fiind accesibilă oricărui utilizator.

Nu am idee cât de bine vor fi primite televizoarele Tesla în țara noastră, dar în Serbia dețin deja o cotă de piață de circa 15 procente, la același nivel cu Samsung și LG. Raportul calitate / preț pare a fi de partea lor așa că rămâne doar să le văd la lucru pe îndelete spre a putea recomanda fără rezerve un astfel de produs.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.