Software

Gameloft, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri mobile din lume, are în România prin subsidiara Gameloft România două studiouri: la Bucureşti şi la Cluj. Sau cel puţin avea până săptămâna aceasta.

Reprezentanţii companiei au anunţat că studioul din Cluj va fi închis şi toţi cei 136 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația.”, au transmis reprezentanţii companiei către economedia.ro.

Studioul Gameloft România din Cluj a fost implicat începând cu anul 2010 în foarte multe proiecte importante la nivelul dezvoltatorului francez, printre cele mai recente titluri regăsindu-se Total Conquest, Iron Blade, Asphalt 9: Legends sau Auto Defense.

Momentan centrul din Bucureşti va rămâne activ, cei 289 de angajaţi lucrând la o serie de proiecte de viitor pentru companie.