Arhiva-Hardware

Nu știu dacă vor mai fi și alte ocazii de gen, dar în chestionarul completat la final se vorbea de o comunitate numită Geeks Togheter. Aseară la Club Embassy am stat într-un cadru neconvențional și am discutat despre viitorul Maguay, planurile lor de dezvoltare, dar au fost și Bogdan Georgescu de la Intel și Sebastian Vîjeu de la Microsoft care au oferit informații despre conceptul de ultrabook, vPro și cloud computing.

Am înțeles că Maguay a testat diverse combinații pentru o tabletă, dar nu au găsit o soluție perfectă din punctul lor de vedere. Consideră că piața este suprasaturată și în viitorul apropiat bănuiesc că vor aduce un ultrabook. Intel are planuri mari cu acest tip de portabil și și-ar dori ca în 2013, 40% din piața de portabile să fie ocupată de ultrabookuri. Bineînțeles că prețurile vor scădea și sunt cel puțin 8 companii care au anunțat că vor produce astfel de laptopuri.

Nu știu ce va face Intel, dar auspiciile pentru ultrabook în acest moment nu sunt foarte pozitive. Ieri auzeam că ASUS și Acer și-au redus estimările pe baza precomenzilor cu 40%  pentru noile portabile.

Normal că Microsoft a insistat pe cloud computing și asta mai ales pentru mediul business, pentru firmele de dimensiune mică și mijlocie. Eu aștept soluții mai user friendly și orientate pentru utilizatorul de rând, doar că ei ar sta mai prost ca monetizare. S-ar baza pe advertising și nu este tocmai punctul lor forte, Google stă bine la acest capitol.

vPro reprezintă o tehnologie ce permite să monitorizezi mai multe pc-uri și să oferi mentenanță într-un timp scurt accesând chiar și partea de bios a pc-ului conectat în rețea. Trebuie ca ansamblul procesor, placă grafică să fie compatibile cu vPro și asta normal că doar la Intel și doar pe i5 și i7, nu și pe procesoarele i3.

Atmosfera a fost plăcută, destinsă. S-a vorbit mult. Au fost multe întrebări, unele poate prea tehnice pentru mine. :)

Categorii: arhiva-hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.