Software

Primele soluţii de plată cu telefonul mobil au fost anunţate anul trecut de către Banca Transilvania cu BT Pay şi ING cu ING Pay. Săptămâna trecută cei de la Raiffeisen Bank au lansat RaiPay şi iată că săptămâna aceasta avem oficial o a patra soluţie de plată cu smartphone-ul: George Pay de la BCR. Spun oficial pentru că George Pay este disponibilă de ceva timp clienţilor BCR, unii utilizatori testând deja funcţia de mai bine de o lună.

George Pay se poate activa din aplicatia George doar pe telefoanele cu sistem de operare Android, urmând ca din toamnă BCR să se alăture băncilor compatibile cu Apple Pay. În aplicaţie se pot înrola doar carduri BCR, indiferent că sunt de debit sau de credit.

Pentru a face o plată prin George Pay, clienții trebuie doar să apropie smartphone-ul de POS dacă suma este mai mică de 100 de lei. Pentru plățile mai mari de 100 de lei este necesară deblocarea telefonului, confirmând tranzacția prin metoda de protecție aleasă în aplicația George, la opțiunea Easy Acces. Toate telefoanele trebuie să dispună de conectivitate NFC.

Ţinând cont că George Pay este disponibilă deja clienţilor BCR de pe la începutul lunii iulie, în acest moment există peste 20.000 de clienţi cu George Pay activ.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.