gAuto

Tehnologia din prezent face ca producţia de baterii să fie oarecum dependentă de litiu, element chimic ce ar putea ajunge una dintre cele mai importante resurse globale în viitorul foarte apropiat.

Din păcate operaţiunile miniere de extragere a litiu-ului sunt foarte poluante, tocmai de aceea marile mine de litiu sunt fie în regiuni slab populate, fie în regiuni foarte sărace.

Germania vrea să revoluţioneze cumva acest procest de extracţie a litiu-ului, iar împreună cu compania australiană Vulcan Energy Resources, vrea să extragă litiu printr-un proces nepoluant bazat pe centrale geotermale.

Planul este unul de lungă durată, mai ales că de curând au descoperit noi zăcăminte de-a lungul fluviului Rin. Vorbim de o cantitate importantă de litiu, una suficientă pentru producerea de baterii pentru 400 de milioane de maşini electrice. Acest zăcământ ar reduce dependenţa Uniunii Europene de America de Sud şi Asia şi ar permite dezvoltarea unei infrastructuri auto ecologică.

Primele mine nepoluante ar urma să intre în funcţiune din 2024, iar din 2025 Germania ar urma să fie capabilă să extragă anual peste 40.000 de tone de hidroxid de litiu.

Sursa: slashgear.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.