Smartphone

Nu cred că mai are rost să spun că peste trei zile urmează așa-numita sărbătoare a reducerilor: Black Friday sau Vinerea Neagră. Companiile autohtone ce aduc telefoane și tablete în regim ODM vor ieși în față cu câteva modele. Îmi amintesc că Allview a adus reduceri însemnate în ediția 2013 a Black Friday și s-ar putea să găsiți telefoane interesante cu un raport preț / specificații destul de bune.

Mai jos dați de telefoanele sub brand românesc ce v-aș recomand să le achiziționați cu o reducere de minim 2 – 300 lei. Sunt multe telefoane Allview și asta pentru că majoritatea companiilor locale preferă să intre pe nișa low-cost cu cea mai mare priză la public. Brandul brașovean a intrat și pe mid-range, iar cu seria Xtreme are tupeul să meargă la granița dintre mid-range și telefoanele de top.

Am listat cele 5 telefoane, iar alături de prețul afișat la momentul actual am pus și costurile la care devin cu adevărat interesante în cadrul promoțiilor de Black Friday.

5. Allview V1 Viper S – 1034 lei – în jur de 850 lei;

Allview-V1-Viper-S (3)

A fost unul dintre primele telefoane cu procesor Qualcomm și conectivitate dual-sim, între timp a primit și update OTA la Android 4.4 KitKat. Are un hardware suficient de puternic cu 2 GB RAM, Adreno 305 în rolul de accelerator grafic, 16 GB spațiu de stocare, cameră de 13 Megapixeli și cameră frontală de 5 Megapixeli pentru cei interesați de selfie-uri, baterie de 2500 mAh.

4. UTOK 5008 – 899 lei – 700 – 750 lei;

UTOK-5008 (3)

Nu l-am testat ca atare, dar am avut ocazia să scriu review-urile unor telefoane Android cu hardware similar, iar UTOK preferă să nu umble prea mult în ce privește interfața grafică pusă peste Android, de aici fluență și utilizare plăcută. Marele punct negativ la UTOK 5008 este că a rămas cantonat la Android 4.2 Jelly Bean. Punctele majore de atracție sunt display-ul de 5 inch, procesorul MediaTek octa-core, 2 GB RAM, baterie de 2500 mAh, conectivitate dual-sim.

3. Allview X2 Soul  – 1249 lei – 950 – 1000 lei;

Allview-X2-Soul (21)

A primit 4.4 KitKat și asta-i crește atractivitatea. Este unul dintre cele mai frumoase telefoane testate în 2014. A fost și unul dintre puținele telefoane pe care majoritatea prietenilor când îl vedeau rămâneau uimiți de designul său, mai ales de cei 5.55 mm grosime. Punctele sale PRO și CONTRA sunt menționate în recenzia din linkul încorporat mai sus. Nu are rost să mai insist asupra lor.

2. Allview P7 Xtreme – 1099 lei – 850 lei;

Allview-P7-Xtreme (29)

Cred că este și telefonul dual-sim pe care l-aș cumpăra la momentul actual, din segmentul mid-range. Mi-a plăcut designul său, carcasa unibody ce nu atrage amprentele, grip-ul oferit, camera de 13 Megapixeli ce se rotește, display-ul de 4.7 inch cu tehnologie Sharp, autonomia bună. Detalii sunt în link.

1. Allview X1 Xtreme – 1649 lei – 1200 – 1300 lei;

Allview-X1-Xtreme-review (25)

Alături de Samsung GALAXY Note 3 a debutat printre primele telefoane Android cu 3 GB RAM. Se comportă ca un smartphone de top, iar la elemente contra aș trece plasticul lucios care altora pot spune că le-a plăcut, eu nu m-am împăcat cu el și autonomia ceva mai slabă. În rest, ca și la Allview X2 Soul și P7 Xtreme sunt toate informațiile în recenzie.

Lista poate fi actualizată în secțiunea de comentarii. Am ales să fac un articol cu telefoane sub brand românesc pentru că în mod sigur se vor găsi la ofertă de Black Friday, iar promoțiile vor fi mai agresive decât cele ale smartphone-urilor din portofoliul companiilor A-list.