Telefoane Mobile

Gionee a avut un stand încăpător la MWC Barcelona 2014. Vedete erau două modele: Elife E7 și Elife S5.5. Am discutat cu oficialii Allview și au confirmat într-un fel că S5.5 urmează a fi rebranduit pe plan local, cât de curând.

Gionee Elife S5.5 a atras atenția prin grosimea sa: 5.5 mm și un standard nou din acest punct de vedere. Compania chineză are în plan pentru 2014 să-și extindă portofoliul de produse în peste 150 de țări. Știu că există un parteneriat între Gionee și Allview. Așa că nu cred că vor aborda și România.

Am testat timp de minute bune pe Elife S5.5 și nu am reușit să-i găsesc niciun cusur. Arată într-un mare fel, subțire, excelent finisat. Abia aștept să-l văd importat de Allview și mai ales să am ocazia în a-l testa în mod extensiv.

Gionee-Elife-S5.5 (5)

Câteva din specificațiile lui Gionee Elife S5.5:

– display Super AMOLED de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 441 ppi;

– procesor MediaTek octa-core la 1.7 GHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– Android 4.2 Jelly Bean cu Amigo OS 2.0;

– 3G cu viteze de până la 42 Mbps, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, USB on-the-go, jack de 3.5 mm, A-GPS și radio FM;

– 13 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, touch focus, detecție a feței și a zâmbetului, cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 2300 mAh, 5.6 mm grosime. Nu am găsit detalii legate de greutatea smartphone-ului.

Sunt câteva elemente PRO: design + materiale destul de ok + finisare bună, hardware destul de puternic, ceva abilități pe partea de fotografie. Pe de altă parte: display-ul Super AMOLED suferă la capitolul luminozitate, sticla de pe spate adună amprentele rapid, Amigo UI combină widgeturile și aplicațiile pe ecranul de start.

Mai multe detalii în clipul video:

Câteva fotografii cu Gionee Elife S5.5:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.