Telefoane Mobile

Oppo a avut un stand dedicat în cadrul MWC Barcelona 2014. Nu erau prea multe modele expuse: Oppo N1, Oppo R1, Oppo R819 și Oppo Find 5. N1 și Find 5 sunt modele cu vechime în piață. R1 și R819 le putem considera ceva mai noi, dar în niciun caz nu discutăm de vreo premieră pregătită pentru târgul de tehnologie barcelonez.

Oppo R1 mi-a atras atenția prin designul său. Specificațiile nu sunt cine știe ce și Elife S5.5 aș putea spune că stă mai bine din acest punct de vedere, dar R1 punctează bine de tot la capitolul impresie artistică. Oppo nu prea știe să facă telefoane urâte și la atenția maximă pentru detalii îmi amintește într-un fel de HTC.

Specificațiile lui Oppo R1:

– display IPS de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, 294 ppi;

– procesor MediaTek MT6582 de tip quad-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– 3G cu viteze de până la 21.6 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, radio FM stereo cu RDS;

– 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, touch focus, detecție a feței, panorama, filmează la 1080p, cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 2410 mAh, 140 gr. și 7.1 mm grosime.

Bateria este ok și mă raportez la specificațiile sale, un CPU optimizat să consume puțin, display cu rezoluție la 720p. Nu am detalii legate de disponibilitatea acestui smartphone pe continentul european. Din moment ce au sosit cu cele 4 modele în Europa ar fi logic să credem că în 2014 le vor importa și pe continentul nostru. Știu că Oppo este într-un proces de expansiune.

Și Oppo a ales să pună sticlă pe spate și adună amprentele în ritm accelerat. Oppo R1 ai zice că este un iPhone 5 ce tocmai a crescut în diagonală. Rulează Color OS, un ROM customizat intensiv de către compania chineză. Îmi place mai mult decât interfețele grafice de la Lenovo, Huawei sau ZTE ce combină widgeturile și aplicațiile pe ecranul de start.

Mai multe detalii legate de Oppo R1:

Câteva fotografii cu Oppo R1:

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.