Hardware

Iniţial am crezut că acest articol este unul de genul timesnewroman, însă se pare că este cât se poate de adevărat – Glovo chiar vrea să testeze la Braşov livrarea prin intermediul unor vehicule automate de dimensiuni mici (roboți).

Compania de livrări a transmis solicitarea Primăriei Braşov, iar aceasta urmează a fi discutată într-o şedinţă următoare. În documenţie scrie că roboţeii vor avea o viteză maximă de deplasare de 15 km / oră şi vor merge doar pe trotuare şi zone pietonale, urmând ca străzile să fie traversate pe la trecerile pentru pietoni.

„Dacă ni se va acorda autorizația necesară, începând din această toamnă, vom demara un proiect pilot în Brașov, România, pentru a testa un vehicul de livrare automată, controlat de la distanță, pentru o perioadă de șase luni. Testul se va concentra pe livrarea de alimente ușoare, pe distanțe scurte. În cadrul Glovo, credem în testarea tehnologiilor inovatoare care au potențialul de a satisface nevoile actuale și viitoare de livrare la domiciliu. Curierii Glovo sunt esențiali pentru afacerea noastră, iar explorarea utilizării vehiculelor la distanță reprezintă o oportunitate de a crește eficiența livrărilor pe distanțe scurte, nu de a înlocui curierii.”, au declarat reprezentanții Glovo.

Aceşti roboţei folosesc inteligenţă artificială şi deep learning, astfel că ei pot indentifica străzi, trotuare, maşini, oameni, animale etc. În funcţie de fiecare obstacol, robotul poate lua rapid decizii, de la ocolire sau oprire, până la acordarea de prioritate.

Dacă se va accepta cererea Glovo, testul va fi făcut în zona Coresi.

Sursa: bizbrasov.ro

Categorii: alte-gadgeturi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.