Software

Până în prezent utilizatorii de Gmail îşi puteau traduce mailul rapid şi simplu doar dacă foloseau aplicaţia desktop. Săptămâna aceasta Google a anunţat această facilitate şi pe aplicaţia mobile, astfel că cel mai recent update pentru Android şi iOS va oferi traducere nativă pentru mailurile primite în alte limbi.

Procesul de traducere este destul de simplu, utilizatorul apasă pe „Translate to X” unde X reprezintă limba utilizată în setările aplicaţiei de Gmail şi gata, textul respectivului mail este tradus. Iată mai jos o scurtă prezentare:

Sigur că dacă acest mesaj te deranjează sau cunoşti acea limbă, ai la dispoziţie mai multe variante: fie dezactivezi complet traducerea, fie o dezactivezi doar pentru limba respectivă (funcţia rămâne activă pentru restul).

Traducerea nativă în aplicaţia mobile este disponibilă chiar de astăzi pentru utilizatorii de Android (actualizarea va fi disponibilă treptat în următoarele 15 zile), în timp ce deţinătorii de device-uri iOS îşi vor putea actualiza aplicaţia doar din 21 august (update-ul va fi disponibil treptat în următoarele 15 zile).

Sursa: googleblog.com