Software

Google se pregătește să implementeze Dark Mode în mai toate serviciile sale + viitorul Android Q. Debutează și versiunea Chrome Canary 74 pentru Windows 10 și macOS (software-ul gândit în mod special pentru dezvoltatori). 

Probabil, prin aprilie urmează să fie integrat în versiunea stabilă a Chrome pentru cele două sisteme de operare.

Interesant mi se pare că Chrome îl duce pe Dark Mode în aplicațiile și serviciile sale, iar Microsoft face drumul în sens invers cu Light Mode pentru Windows 10 ce va fi implementat în viitorul upgrade software major.

Dark Mode îl înțeleg a fi util pe smartphone din două puncte de vedere:

  1. Pe telefoanele cu ecran AMOLED = consum redus de energie;
  2. Reducerea emisiei de lumină albastră;

Pe monitorul unui PC sau laptop mi se pare doar ca și cum ai avea o temă nouă sau ceva de genul. Mai avem mult drum până ecranele AMOLED urmează a fi adoptate la scară largă pe laptopuri, primele modele abia ce vor fi lansate în a doua parte a anului.

Sursa: 9to5google.com

Categorii: browsere
Tag-uri: ChromeGoogle

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.