Arhiva-PC

Google urmează să atace frontal și piața de stocare online. Serviciul său de care se tot vorbește în ultimele săptămâni se va numi Google Drive. Se spune că va oferi 5 GB spațiu de stocare. Conform informațiilor vehiculate în dot com se spune că lansare va fi făcută în maxim o săptămână.

Va fi interesant cum îl vor optimiza să funcționeze cu suita Google Docs, telefoanele și tabletele Android cât și cu  desktop pc-urile clasice. Competitorul direct va fi Dropbox ce oferă 2 GB, cei 5 GB de la Google ies în față măcar dintr-un punct de vedere. Am uitat să spun că la Dropbox mai poți obține încă 23 GB sub formă de bonus pentru o serie de activități de ale tale.

Se știe și URL-ul serviciului – https://drive.google.com/. Va exista și posibilitatea de upgrade la capacitatea de stocare. Sunt curios dacă îl vor sincroniza cumva cu Picasa – Google  și Docs. Am deja pe acolo în jur de 80 GB și nu ar strica să-i porteze într-un serviciu unic – Google Drive. Mai ales că Google în ultima vreme a mizat pe o politică de unificare și simplificare a serviciilor sale.

Sursa: TheNextWeb.com

 

Categorii: arhiva-pc
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.