Smartphone

Samsung Galaxy S și Samsung Galaxy S II au luptat de la egal la egal cu iPhone 4 și iPhone 4S pentru poziția de no. 1 în topul telefoanelor mobile de tip smartphone. Samsung Galaxy S s-a clasat pe locul II în fața lui iPhone 4. Atuurile lui iPhone 4 erau: rezoluție de 960×640 pixeli ce nu a mai fost atinsă până în prezent pe niciun telefon sub 4 inch, aplicațiile optimizate pentru hardware-ul său, autonomia, designul bine pus la punct. 

Samsung Galaxy S II l-a întrecut la mustață pe iPhone 4S. Bineînțeles că este doar părerea mea. iPhone 4S a bătut pasul pe loc la nivel de interfață grafică, display și design identic. SGS II uimea prin grosimea și greutatea redusă, hardware-ul puternic ce-l făcea campion în testele de benchmark.

SGS III este așteptat spre a fi lansat pe 3 mai 2012 în cadrul unui eveniment special. La fel ca și generațiile anterioare va fi lansat înaintea telefonului Apple. Mai jos vedeți o serie de specificații care l-ar propulsa pe locul I în fața lui HTC One X .

1. Design

Să fie inovator și să nu copieze de la niciun competitor. Contează să fie subțire și ușor, dar să renunțe la capacul de plastic al bateriei. HTC a adus două telefoane interesante prin One X și One S, iar Nokia prin Lumia 900, 800 și N9. Samsung sunt sigur că trage tare să aibă telefoane cât mai slim, ușoare. Mi-a plăcut cum au lucrat la Samsung Galaxy Nexus și forma ușor curbată impresionează de la prima vedere și mai ales când este ținut în mână.

2. Ecran

Zvonurile aduc în față un display de 4.65  / 4.7 inch și rezoluție HD – ar fi identic cu Samsung Galaxy Nexus. Mă aștept la mai mult. Samsung a patentat tehnologia AMOLED și ar trebui să aducă un Super AMOLED și mai bun, poate o nouă generație să debuteze pe SGS III. La capitolul rezoluție zic că este ok și 1280×720 pixeli, dar cu un consum și mai mic de energie.

3. Hardware, sistem de operare și aplicații

Cu siguranță că va avea cel puțin un dual-core la 2 GHz sau, cel mai probabil, un quad-core Exynos la 1.5 GHz. Vorbim de un procesor nou nouț. Nu ar strica să-i pună 2 GB RAM și o memorie de minim 32 GB cu microSD de până la 32 GB. Cel mai important va fi modul în care vor implementa și optimiza Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Să renunțe la TouchWiz și să lasă interfața nativă. Ar fi pe placul multor și ar ușura și portarea versiunilor mai noi de Android pe SGS III. Va fi un campion al testelor de benchmark, dar mai degrabă sunt interesat să ruleze totul în mare viteză și fără lag.

La capitolul aplicații sunt sigur că ar fi de efect dacă Samsung ar colabora cu o serie de dezvoltatori și ar aduce un pack de 10 – 15 aplicații pe smartphone care să pună în evidență puterea sa de procesare și să nu aștepți apariția unor astfel de aplicații în Google Play peste câteva luni. Apple când prezintă un telefon sau tabletă dintr-o generație nouă aduce mereu și câteva aplicații optimizate care pot fi rulate din momentul în care ai făcut achiziția.

4. Conectivitate

Aici sunt sigur că nu o să fie o decepție: LTE, 3G, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, NFC, GPS, microUSB, jack de 3.5 mm, bluetooth. Nu cred că o să-i pună un conector HDMI și asta mai ales că prin DLNA te poți conecta la orice televizor mai nou. Plus că multe au început să fie Wi-Fi ready.

5. Camera foto și video

Se pune mare accent pe acest capitol. Un senzor nou ar fi ok pentru SGS III. Probabil că vor pune minim unul de 8 Megapixeli ca pe SGS II sau 12 Megapixeli. Calitatea fotografiilor și a clipurilor video trebuie să fie fără reproș. Și o sumă de tehnologie: touch focus, stabilizare de imagine, stabilizare video, detectare a feței și a zâmbetului, filmare și capacitatea de a fotografia simultan. Nici nu mai aduc aminte de cel puțin un LED flash și autofocus.

6. Autonomie

Contează enorm cât de bine va fi optimizat procesorul quad-core și ce tehnologie va fi în spatele display-ului. Bateria nu cred că va depăși 2 – 2.500 mAh. Ar fi bine dacă l-ar duce spre 2 zile cu o utilizare moderată, dar îmi este teamă că nici măcar o zi nu va rezista.  Performanța sporită își cere tributul pe partea de autonomie. Mă uit la noul iPad care cu o baterie dublă în mAh față de iPad 2 nu scoate mai multe de câteva ore de utilizare. Procentele scad rapid, rapid. Și asta doar pentru că au lucrat la acceleratorul grafic și la procesor, se adaugă rezoluția uriașă – retina display.

Voi care credeți că ar fi condițiile minime pentru ca SGS III să fie cel mai bun smartphone din anul în curs?

Credit foto

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.