ChatGPT a făcut furori în ultimele săptămâni, iar Google simte fiori legat de ceea ce ar putea sosi dacă nu-și schimbă abordarea față de AI și implementările sale mai puțin tradiționale.

Mai multe detalii despre ChatGPT găsiți aici.

TheVerge are un articol interesant pe această temă și compilează informații prezentate de către Times.

Motorul de căutare și reclamele aduse la pachet sunt în continuare una dintre modalitățile principale de a face bani de către compania americană. ChatGPT le-a demonstrat cât de disruptivă poate fi piață dacă un jucător capabil să-l scoată în față îl va seta așa cum trebuie.

Abordarea Google a fost tradițională, dar lucrurile se schimbă. Gigantul american vrea să iasă în față cu o versiune a motorului său de căutare ce are funcții specifice unui chatbot în 2023. Este o schimare pe repede înainte față de decembrie 2022 când o parte dintre directori au spus că este cumva prea devreme și ar putea strica reputația brandului.

Pe de altă parte, Google se pregătește să concedieze peste 12.000 de angajați, iar AI-ul este pus în focus drept un domeniu de primă importanță. Larry Page și Sergey Brin au venit alături de cei ce au rol de conducere și au aprobat planuri, au adus idei etc. Totul s-a întâmplat într-o întrevedere de luna trecută ce a avut ChatGPT drept subiect principal.

Momentul în care vom descoperi un demo de căutare Google cu funcții specifice de chatbot ar putea fi evenimentul anual I/O din mai 2023.

Google va încerca prin funcțiile de chatbot să aducă o descriere corectă a faptelor, dar și dezinformările să fie eliminate. Vor și să îmbunătățească procesul de revizuire al proceselor ce ar trebui să verifice tehnologia spre a vedea dacă funcționează într-un mod corect și etic. Mai pe înțeles, să nu scoată cine știe ce trăznăi în livrare rezultatelor de căutare.

ChatGPT și succesul de care s-a bucurat a tras un semnal de alarmă în birourile din Mountain View, California. Abordarea conservatoare este lăsată de o parte spre a nu pierde trenul așa cum s-a întâmplat de-a lungul timpului cu alte nume mari ce nu au știut să fie cumva pe val, să descoperire trendurile din industrie etc.

Pe de altă parte, îmi pare rău să spun, dar motorul de căutare al Google funcționează mai degrabă din amintiri. De la an la an mi s-a părut că rezultatele sunt și mai modeste, în loc să am în față surse cu autoritate, scoase în față după primele căutări doar tenebre ale internetului contemporan. Google funcționează bine când trebuie să-ți ofere un link către un produs de la un magazin ce plătește reclamă și cam atât.

Categorii: software
Tag-uri: chatGPTGoogle

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.