Software

Google investește 22 milioane dolari în KaiOS, sistemul de operare regăsit pe Nokia 3310 în ediție actualizată sau Nokia 8110. Sunt și alte telefoane mobile cu KaiOS, de la Micromax și TCL (vândute în special în India și piețele emergente). 

Culmea este că Google are deja o platformă pentru smartphone-urile ieftine – Android Go, dar prin KaiOS țintesc alt orizont de preț.

KaiOS îl putem considera drept un urmaș al Firefox OS. Vorbim de un sistem de operare de tip web-based, dezvoltat pe HTML5, Javascript și CSS pe partea de aplicații. Teoretic, Google are o misiune ușoară în a-și porta aplicațiile în acest mediu.

Sebastien Codeville ocupă funcția de CEO al KaiOS și a declarat că vor lucra alături de Google spre a aduce aplicații precum asistentul Google, Google Maps, YouTube și căutarea Google. Ce și-ar fi dorit Microsoft să aibă parte de aceeași deschidere din partea Google pentru sistemul său de operare mobil – Windows Phone.

Apropo, nici nu am remarcat că Nokia 8110 a ajuns în oferta eMAG la 349 lei.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.