Smartphone

Ştim că de ceva timp Huawei testează Emotion UI 8.0 bazat pe Android 8.0 Oreo pe smartphone-urile Huawei P10 Lite şi Mate 10 Lite, iar cele mai noi surse ne arată că producătorul chinez a finalizat aceste teste şi a început să distribuie actualizarea finală către utilizatori.

Primii norocoşi sunt europenii, mai mulţi utilizatori din Germania şi Italia confirmând deja trecerea la Emotion UI 8.0 bazat pe Android 8.0 Oreo. Update-ul are puţin peste 2.5 GB şi se numeşte WAS-LX1A 8.0.0.362 (C432) pe Huawei P10 Lite, respectiv RNE-L01 8.0.0.330 (C432) pe Huawei Mate 10 Lite.

Actualizarea vine cu optimizări software (în special în zona AI), timp redus de boot, îmbunătăţiri pe partea de securitate, funcţia Coş de Gunoi ce păstrează până la 30 de zile imaginile şterse din Galerie, suport pentru conectarea la două dispozitive bleutooth simultan, suport pentru sincronizarea contactelor de LinkedIn cu emailul şi calendarul, redesenarea meniului Setări, îmbunătăţirea aplicaţiei Phone Manager etc.

Nu avem informaţii pentru România, însă cred că în zilele următoare update-ul va ajunge şi la utilizatorii din ţara noastră.

Sursa: gsmarena.com