Telefoane Mobile

Google tratează cu foarte mare seriozitate programul Android Go, producători importanţi anunţând deja că vor lansa smartphone-uri cu acest sistem de operare (Nokia, Huawei etc.).

În doar câteva cuvinte, Android Go va fi o versiune lite a sistemului de operare Android Oreo. Acesta va fi dedicat smartphone-urile entry-level cu maxim 1 GB RAM şi va include aplicații gândite să folosească mai puțină memorie RAM, cât şi un spațiu de stocare redus. Aplicațiile vor consuma mult mai puțin trafic de date, apk-urile de instalare vor avea sub 10 MB, iar Google va marca aplicațiile și jocurile optimizate în magazinul său de aplicații.

Mai nou Qualcomm şi MediaTek au anunţat că vor lansa anul acesta procesoare optimizate pentru Android Go, deci există susţinere pentru acest proiect.

O altă veste vine din India, acolo unde Google lucrează împreună cu producătorul Micromax la un smartphone al cărui preţ se vehiculează că va fi de aproximativ 31 de dolari. Lansarea oficială ar putea avea loc pe 26 ianuarie şi chiar dacă nu vom putea vedea la muncă acest terminal în ţara noastră, în primele luni din 2018 vor fi prezentate şi în România telefoane cu preţuri modice (până în 300 lei) şi Android Go la purtător.

Dorinţa Google este aceea de a elimina definitiv feature-phone-urile, device-uri pe care compania americană le consideră depăşite.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: google

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.