Tablete

ASUS ne-a adunat la o discuție într-un cadru restrâns. Prilejul l-a reprezentat lansarea pe plan local pentru noul Google Nexus 7. Pe rafturile magazinelor îl veți găsi din prima săptămână a lui septembrie 2013.

Prețurile le cunoașteți și sunt aproximative:

a. Noul Google Nexus 7 16 GB și Wi-Fi  – 1199 lei;

b. Noul Google Nexus 7 de 32 GB și Wi-Fi + 4G – 1749 lei. 

Tableta vine într-o cutie ce mizează pe albastru, nu mai aveți gri precum la generația anterioară. La interior veți găsi câteva materiale legate de tabletă, device-ul propriu-zis, încărcător. Nu veți da de căști sau vreun alt accesoriu.

Uimește de la prima vedere prin display-ul de 7 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli, mai subțire și mai ușoară decât generația de Nexus 7 pe 2012. Mi-a dat impresia că reflectă spațiul ambiant ceva cam tare. Un semn de întrebare l-aș pune și în ce privește autonomia: 3950 mAh și un procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro pe care-l văd zilnic la lucru pe Google Nexus 4. Aceeași combinație cu Adreno 320 GPU și 2 GB memorie RAM, 4.3 Jelly Bean.

Îmi place cauciucul mat de pe spate care dă un grip bun. Este o tabletă bine închegată, dar aș zice că un pic banală în ce privește designul. Modelul 2012 ieșea în evidență prin muchia argintie din aluminiu, prin spatele cu model.

Este prea devreme să trag verdicte pe baza a doar câteva minute cu device-ul. Pot spune de pe acum că merge direct în liga celor mai bune tablete pe 7 inch. Să vedem dacă la IFA Berlin 2013 va fi vreun alt producător de tablete cu Android care are curajul a ridica mânușa aruncată de ASUS și Google prin Nexus 7 generația 2013.

Google-Nexus-7-2013-Gadget (11)

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.