Foto si Video

Google Nose reprezintă una dintre glumele celor de la Google de 1 aprilie. Însă, chinezii ne dovedesc încă odată că totul este posibil.

Cercetătorii de la Universitatea de Agricultură şi Tehnologie din Tokyo au dezvoltat un prototip de televizor ce ne permite să mirosim ce apare pe ecran. Cum au făcut asta? În primul rând, tehnologia ce ne permite să experimentăm diverse mirosuri, nu este neapărat nouă. Există deja de câţiva ani şi prototipuri ale unor dispozitive ce ne permit să experimentăm diverse gusturi (mă amuz imaginându-mi cum ar arăta această tehnologie a gusturilor implementată în televizoare – probabil va trebui să lingem ecranul ca să gustăm ceea ce apare pe display. Revenind la televizorul nostru, acest prototip are dispuse două ventilatoare pe lateral ce ne transmit un miros creat artificial.

Este interesant şi faptul că dacă pe ecran este afişată o floare în colţul din stânga jos, cu atât mirosul este mai intens în acel loc. Dacă ne ducem în colţul din dreapta sus, mirosul nu va mai fi aşa de intens.

Aşadar, ce părere aveţi de acest televizor parfumat? Dar de un televizor pe care-l vom putea gusta ?

Sursa: Ubergizmo